Telefoon

020 - 6015388

Schooperen

Ook voor uw verzink werk kunt u bij ons terecht. Van vangrails tot hekwerk inclusief wentel trap.

Door middel van een vlam wordt het zinkdraad verhit en opgespoten en daarna ge-poedercoat voor een prachtig resultaat dat jaren lang weer mee kan zonder te roesten.

Schooperen is vernoemt naar de zwitserse uitvinder, de heer Schoop.

Schooperen is een manier om metaal te verzinken. Hierbij wordt een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit. Met behulp van perslucht wordt het half vloeibare zink op het te verzinken voorwerp gespoten. Er ontstaat bij deze manier van verzinken geen gladde laag. Het uiterlijk is grijs en mat.

Elektrostatische poedercoating,
hoe werkt dat?

Het gereinigde onderdeel word statisch geladen (fysieke aantrekkingskracht) door middel van zwakstroom. Dan word de poeder (… beschoten met ionen) gelijkmatig aangebracht door een spuitpistool. De fijne nevel zorgt ervoor dat geen één stukje word overgeslagen voor het beste en mooiste resultaat. Alles wat teveel is valt ervan af, geen druipers meer. Dan word het metalen, aluminium of rvs object verwarmd tot 180 graden en de poeder smelt in een uniforme film. Vervolgens word het object langzaam gekoeld tot een het harde lucht afsluitende coating vormt.

Duurzaamheid en kwaliteit gegarandeerd. Maar het is ook nog eens beter voor het milieu omdat er geen oplosmiddelen worden gebruikt. Daarom is poedercoaten de oppervlakte techniek voor de toekomst.

Thermisch verzinken

Door het enigszins ruwe oppervlak hecht een poedercoating zeer goed. Het wordt onder andere ook toegepast bij het restaureren en daarna conserveren van gietijzeren voorwerpen. Maar ook zeer grote voorwerpen die niet in een zinkbad passen kunnen op deze manier verzinkt worden.